Ziekte en gezondheid

Voedingsallergie ?

Het zou kunnen zijn dat u overgevoelig bent voor diverse voedingsmiddelen en hiervan klachten heeft. Soms is duidelijk wat de boosdoener is, maar meestal is dat onzeker. Hoe is daar achter te komen? Onderzoek met elektro-acupunctuur kan duidelijk maken welke dranken, voedings- of genotmiddelen verstoren en ook in welke mate dat het geval is. Aansluitend kan worden geadviseerd hoe hier het beste rekening mee te houden is; inclusief voorkoming van mogelijke tekorten en bieden van alternatieven. Na verloop van tijd kan opnieuw worden bekeken of de overgevoeligheid en klachten zijn veranderd en het voedingspatroon kan worden aangepast en genormaliseerd.

Essentieel voor de benadering van ziekte, problemen e.d. is in deze praktijk het bevorderen van gezondheid door middel van:

  • Het verminderen of liefst wegnemen van oorzakelijke stoorfactoren, zoals een ongezonde leefstijl (bv. roken, overeten, stress), chronisch medicijngebruik (bv. pijnstillers) of inwendige stoorvelden (bv. ontregelde darmflora, tandwortelontsteking).
  • Het stimuleren van de afweer en het zelfhelend vermogen - als de regulier aanpak tekort schiet - met natuurlijke middelen en methoden (bv. homeopathische middelen, vastenkuren).
  • Het stimuleren en motiveren tot meer mondigheid, zelfverantwoordelijkheid en gezondheidsbesef middels gerichte gesprekken en info-materiaal (bv. huis- en reisapotheek)

Uiteindelijk doel en streven is de, van elke therapie duurzaam onafhankelijke mens, die zich in lichamelijk, psychisch en sociaal opzicht geheeld, weerbaar en wèl voelt. Geneeskunde en preventie in optima forma.